perjantai 31. toukokuuta 2013

Työt edistyvät taas

Aina välillä jotain tapahtuu vaikka pitää kapean elantoni hankkia ja siihen menee aika paljon aikaa. 
 Viime viikolla naapuri neuvoi miten saan ladon tulevaisuudessa pysymään kunnossa. Siihen kuului ensin ojan kaivuu. Se ei enää oikein minulta käy kipeän selän vuoksi.
           Mukava poika kylästä auttoi ja kaivoi ojan liiterin eteen. 
Piti vähän vielä korjata herra työnohjaajan mielestä: syy ei ollut pojassa vaan meikäläinen ei ollut ihan tajunnut mitä piti tehdä. 
Korjaustalkoisiin, jotka kestivät noin 20 minuuttia otti osaa myös pojan isä.
 Vaikka Fiskars  ei enää ole työnantajani ei voi muuta kun suositella näitä hyviä lapioita.

Ruohonleikkuri savusi ihan kamalasti kun se käynnistettiin. Kuva on otettu kun se ei enää savunnut kuin vähäsen. Se lakkasi savuamasta kun muistin että kuminauha varressa piti kaasun pohjassa. Sen tajuamiseen meni aika monta minuuttia.  En suosittele kaasun kiinnittäminen kuminauhalla.Kaiken lisäksi sehän on ollut tässä asennossa koko talven. Saapi nähdä mitä tästä seuraa. Hyvin toimii kuitenkin leikkuri edelleen.

 
Nurmikko melkein leikattu. Minulle yksi haastavimmista tehtävistä on rikkaruohojen kitkeäminen. Vähän aloitin ja kottikärry tuli heti täyteen. On todella vaikeata päättää mikä on rikkaruoho ja mikä ei. Viime vuonna osa unikoista päätyivät kompostiin. 
 Musta kohta edessä piti olla täynnä matalaa peitekasvustoa mutta se kasvoikin vaan toisessa kohdassa ja levisi vaan itään ( hehe). Ja suurin osa kaiken lisäksi kuoli.  Näitä vastoinkäymisiä otetaan urheasti vastaan aina välillä  keinussa leväten. Minimalisti-minä on nyt hankkinut Prismasta krusidullien krusidulli-pöytä ( 39,90). Tyyli täydentyy Sarpanevan Aroma-lasilla ja Lidln lonkerolla. Nyt saunaan ennen kuin kun hyttyset imevät minut tyhjäksi.



maanantai 27. toukokuuta 2013

Jotenkin tykkään tästä uudesta roskapostaajastani ja hänen viestistään:

"I read this piece of writing fully on the topic of the comparison of most recent and preceding technologies, it's remarkable article."

Naurattaa erityisesti se, että blogipostin otsikko oli: "Mine kirjoita vielä kerta"!! Olin siina kirjoituksessani tuskastunut kirjoitus- ja kielivirheisiini.
Ette näitä spammaajia näe, koska olen joutunut laittamaan kommenttitarkistuksen päälle. Joskus tuli 20 - 30 roskaviestiä päivässä. Em. teksti oli eka julkaisukelpoinen.


sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Valtava myllerrys

Elämässäni on ollut pienoinen kaaos viime kuukauden aikan. Uusi, hirmuisen hauska työpaikka vie paljon aikaa. Alla kuva perjantaina asiakaskäynnistä kollegani kanssa.

Asuntoni oli myynnissä, pääsin vanhan talooni vihdoinkin ja lumikin suli. Viikko sitten vasta katosi viimeinen lumikinos. Jos katsot tarkasti löydät sen kuvasta.
 Viikko sitten kävin myös naapureiden luona. Oli hervottoman hauska hetki  heidän kanssaan kun entinen perunanviljeli-naapurini (lähiseudun suurimmat viljelyt jossain vaiheessa elämäänsä) esitteli siemenperunansa. Nyt siemenperunat mahtuvat muutamaan munakennoon. Tämä pariskunta on niin huumorintajuinen. Aina nauretaan kun tavataan.



Asuntoni myytiin, tavaroiden pakkaaminen on kamala homma. Olen muuttanut nyt 10 kertaa viimeisten 28 vuoden aikana joten tuskin ehdin asettua taloon ennenkuin levoton sieluni taas repäisee ja muuttaa.  Hetki sitten tyhjensin viimeisen muuttolaatikon uudessa kodissani. Muutin takaisin lapsuuteni maisemiiin. Tuntuu hyvältä.

Kaikki olisi sujunut paremmin jos olisin pysynyt pysymään poissa Peuhusta. Mutta veri vetää sinne ja siksi kaikki kesti niin kauan. Pitkät päivät töissä ja sitten yöt pakkasin. Enkä ehtinyt lainkaan karsia.

Tänä viikonloppuna päästiin taas kunnon hommin.  Rakas pariskunta "Ovenrapsuttajat" saapuivat taas.  Ensin lähti olohuoneen ovi ulos lauantaina. Sairaan painava ovi oli.
 
Ovenrapsuttaja hommissa. Itse tein vähän myös.
 
Työstä pitää nauttia. Ulkosesonkin avaaminen kuohuviinillä on aina hyvä idea.
Ihmeelliseltä ovi  näyttää kuvassa

Sen jälkeen keittiön ja ison tuvan oven kimppuun.



                     Sen pituinen se. Väsynyt ja onnellinen

lauantai 4. toukokuuta 2013

Mustaa pari kävi, valkoinen lenteli ohi


Taas kävi se nuohooja ( sotare ruotsiksi). Tällä kertaa ei yksin. Nuohoojamestari valvoo oppipoikansa hommia.


Lammella on paritellut joutsenpari joka vuosi. Nehän ovat pari- ja paikkakuntaskollisia. Lentelivät ohi ja ympäri viime viikonloppuna koska lampi oli edelleen jäässä.

Nyt tilanne on toinen. Jäät lähtivät menneellä viikolla. Ja lumikin on pian poissa.

Tänään on ohjelmassa joko harmaavesipumpun hankkiminen tai vanhan pumpun korjaaminen. 
Surkea minä onnistuin rikkomaan sen vanhan pumpun kun kannoin sen sisään viime vuonna. Olin syksyllä ajoissa tyhjentänyt sen ,mutta odotin että joku vahva tulisi kylään. Ei tullut ja meikäläinen rehki ja veti. Kaikki oli vähän jäässä ja hupps:


Vähän arastuttaa rautakauppaan lähteminen. Siihen menee niin paljon aikaa ja usein palvelu on niin kamalan huonoa.Vaikka on kyllä sanottava että sain pari viikkoa sitten niin hyvää palvelua sekä K-Rauta Lanternassa että Olarinluoman Starkissa. 

Pikku hiljaa kukat tulevat esille.



perjantai 3. toukokuuta 2013

Kaikki ovat niin hyviä.


                     Lumitilanne alkuviikolla .Toivoa siis on.  

Luen erilaisia ihania blogeja, en kovin monta. Saan niistä paljon ideoita. Kuten se että tuhkaa pitää sirotella pensaiden alle. Sirottelinkin. Ja sitten sain jostain vihjeen, että lumen sulaaminen joudutetaan levittämällä tuhkat lumen päälle. Innokaasti niinhän tein. Liiemmin ajattelematta. Kun lumi suli, jälki oli tämän näköistä. Suoraan oven edessä. Muistin, että tuhka ja hiili eivät ole sama asia vaikka esiintyvätkin yleensä yhdessä.

                                        Lähikuva on vielä kaameamman näköistä.
 Edellisellä vierailulla olin käynnistänyt kompostorini. Ja olin poissa 5 päivää. Huomasin kun palasin, että kansi olikin jäänyt auki. Mitään ei ollut heräännyt. 
Löysin ihmeellisen reikäisen metallipalan maasta saunan vierestä.  Ihmettelin mihin se kuuluu  ja lopuksi katsoin ylöspäin. Kaikki tietävät varmaan, että metallipalat tippuvat taivaasta, muuten en vaan käsitä miten osasinkaan katsoa ylöspäin. 

Tarttis varman tehdä jotain. Keksin kyllä jo oman ratkaisun siihen. Mutta pitää olla joku kaveri paikalla pitämästä kiinni tikkaista kun korjaan tämän. luovalla tavalla. 

Muut saavat kukat kukkimaan ja kaikki on niin ihanaa. Minä vaan sählään. 
Sain kuitenkin kukkapöydän esille. En ollut pessyt niitä ruukkuja syksyllä. Vaikka niin pitäisi. Ymmärsin nyt myös miksi. Joten piti laittaa ne likoamaan.
Muuttolaatikko taipuu moneen. Pitkävartinen Sinin WC harja on saavipesua varten. Hyvin toimi tähänkin hommaan. Lopputulos miellytti. Minäkin olen hetkellisesti mallikelpoinen ja melkeinpä täydellinen.